2012. április 16., hétfő

A piros krokodil

Egyszer volt, hol nem volt, a hatalmas Amazonas-folyó menti sűrű dzsungel mélyén élt egy elefántcsorda. Az elefántcsorda egyik tagja volt Fáni, a kiselefánt.

Egy napon Fáni messze elcsavargott otthonról, sokat futott, s nagyon megszomjazott.
- Kéne inni egy kis vizet! Nini, hiszen ott egy tó, szuper! - kiáltotta, és vidáman a tóhoz trappolt. Már épp belemártotta volna ormányát a vízbe, hogy a szomját oltsa, amikor hirtelen valami kiemelkedett a vízből, pont vele szemben!
Fáni nagyon megijedt és gyorsan hátrahőkölt.

- Te ki vagy, és miért ijesztgetsz éppen engem? -méltatlankodott.
- Még hogy ijesztgetlek! Eszem ágában sem volt! Egyáltalán, hogy kerülsz te ide, még nem is láttalak! - válaszolta a Valami.
- Én Fáni vagyok, a kiselefánt. Te is bemutatkozhatnál ám, mert ilyen furcsa állatot, én még nem láttam! -jelentette ki.
- Na látod, azt elhiszem. Én Kroki vagyok és szörnyen nézek ki, nem csoda, hogy nem ismerted fel a fajtámat. Hiszen ki látott már piros krokodilt, brühühühü!

Szegény Kroki ugyanis nem zöldes-barnás színű volt, mint a krokodilok általában, hanem vörös, mint a pipacs! Az történt, hogy a kis krokodil szerette süttetni a hasát a jó, meleg napon, ám ezúttal elaludt napfürdőzés közben. Mire felébredt, érezte, hogy az egész teste viszket, s a víztükörbe pillantva majd' elájult a képmását látván: tiszta piros lett a bőre, Kroki bizony csúnyán leégett.

- Mindenki engem csúfol, nincs is kedvem már játszani a többiekkel! Brühühühü!
- Szegénykém! - sajnálkozott Fáni.
- Ne sírj, eszembe jutott, hogy segíthetnék rajtad! A mamám nagyon ért a gyógykrémekhez, ha megütöm magam, mindig beken valami csodaszerrel, és már nem is fáj a seb. Gyere velem! Elviszlek hozzá, majd ő meggyógyít!

El is indultak.Fáni és Kroki mentek, mendegéltek, és a hosszú séta alatt jól összebarátkoztak. Végül megérkeztek az elefántcsordához. Volt is nagy riadalom!
- Segítség, krokodil! - kiáltotta az egyik elefántkölyök kétségbeesetten. Felbolydult az egész csorda, mígnem Fáninak sikerült túlkiabálnia a zajt:
- Ne bántsátok, ő a barátom! Mami, mami, gyere ide, kérlek!Fáni mamája egy pillanat alatt ott termett.
- Miért hoztad ide őt, Fáni? - kérdezte kíváncsian.
- Mami, nézz csak rá! Leégett szegény a napon, kérlek, gyógyítsd meg valamelyik csodatévő krémeddel. - könyörgött a mamájának Fáni.
- Hát persze, hogy segítek, van egy kiváló iszappakolás, ami pont az ilyen bajokra jelent hűsítő megoldást!Fáni anyukája hamar elkészítette az iszappakolást, és meghagyta Krokinak, hogy egész nap hagyja a bőrén, akkor elmúlik a fájdalom.

Kroki megköszönte Fáni segítségét, és megfogadta Elefántmama tanácsát. Másnapra pedig hála a gyógypakolásnak, visszanyerte eredeti, zöld színét és nagyon büszke volt régi-új külsejére. Nem csúfolhatták tovább krokodiltársai. Szép, zöld krokodilszínén kívül azonban mást is elnyert Kroki: Fáni barátságát.

A barátság nagy kincs, szerezz te is igaz barátokat s őrizd kincsként őket, ahogy megérdemlik!

Nincsenek megjegyzések:

Figyelem! A fenti mesék szerzői jogvédelem alatt állnak!