2012. április 16., hétfő

Csigu új otthona

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis csigabiga. Egy napon Csigu -merthogy így hívták- felkelt, kinyújtózkodott és kisétált a háza elé, egy kis friss levegőt szívni.

- Áááá, de csodás ez a napsütés! - sóhajtotta.Hirtelen nagy zajt hallott, s riadtan hátrafordult. Képzeljétek! Szegény Csigu háza nagy robajjal összeomlott. Az az igazság, hogy régi, agyonhasznált kuckó volt már, az is csoda, hogy eddig bírta!Szegény Csigu kénytelen volt új otthon után nézni. El is indult keresgélni, hisz nem akart éjszakára fedél nélkül maradni.

Kúszott - csúszott, csúszott-mászott szomorúan.Egyszer csak szembejött vele egy kedves barátja, Kati Katica.
-Szervusz Csigu! Hát veled meg mi történt? - érdeklődött aggódva Kati.
- Ne is kérdezd! -válaszolta Csigu letörten.
- Reggel épp, hogy felébredtem, s kimentem a házam elé egy kis friss levegőt szívni, hát hatalmas robajt hallok! Mire megfordultam, rombadőlt az otthonom! -panaszolta.
- Jaj, nagyon sajnálom! Ha keresel, biztos hamarosan találsz új házikót, ami sokkal jobb lesz, mint a régi!

Katica azonban hiába vígasztalta, Csigu attól még továbbra is hajléktalan maradt.

Ment, és tovább kutatott.Ahogy ment, mendegélt, egyszer csak szembejött vele Prücsök tücsök. Csigu neki is elmesélte, mi történt, mire a tücsök azt felelte:
- Nem messze innen, a völgyben, a málnabokor alatt láttam egy lakatlan csigaházat. Szép is, tágas is, ha sietsz, a Tiéd lehet. Szerintem pont megfelelne Neked!
- Prücsök, hiszen ez csudajó hír! Köszönöm! - lelkendezett Csigu, és a tőle telhető legnagyobb sebességgel elkezdett kúszni-csúszni, csúszni-mászni jövendő otthona felé.Éppen beesteledett, mire odaért.

Úgy volt, ahogy Prücsök tücsök mondta: a házikó lakatlanul állt a bokor tövében. Csigu boldogan beköltözött kényelmes, tágas, új otthonába, s a fáradtságtól azonnal megnyugvást hozó, mély álomba zuhant. Végre ismét biztonságban volt.

Látjátok, milyen jól tette Csigu, hogy odafigyelt barátja, Prücsök tanácsára! Ha Te is türelmesen meghallgatsz másokat, különösen azokat, akik szeretnek, kedvelnek Téged, javadra válhat, amit mondanak. Türelem, rózsát terem!Jóéjszakát, gyerekek! Aludjatok jól!

Nincsenek megjegyzések:

Figyelem! A fenti mesék szerzői jogvédelem alatt állnak!